marți, 11 octombrie 2011

Cel mai bun sfat pentru cumpararea cauciucurilor de iarna



Primele zile friguroase care ne-au dus cu gandul la iarna au declansat goana soferilor dupa anvelope. Daca nu v-ati echipat inca automobilul, avem o veste buna si mai multe proaste. Sanctiunile usturatoare li se vor aplica numai celor care circula pe drumuri inghetate.



Cei care nu vor sa mearga la risc vor cheltui peste 1.000 de lei, insa nici asa nu mai pot fi siguri ca au cumparat ce trebuie.

Anvelopele de iarna sunt cele care sunt omologate conformDirectivei 92/23/CE din 31 martie 1992 si sunt obligatorii intre 1 noiembrie si 1 martie pe zapada, polei si gheata. Abia dupa ce ati retinut aceasta informatie puteti porni la cumparaturi de anvelope.

Indiferent ca vorbim despre anvelopele de iarna sau cele mixte, specialistii spun ca daca va bazati strict pe indicatiile cu fulgul de nea sau creasta montanta ati putea fi deasemenea indus in eroare. Cereti vanzatorului acest document. Se numeste certificat de conformitate, iar pe el trebuie sa apara informatia referitoare la omologare. Acelasi document va trebui pastrat in autovehicul si la control, in cazul in care veti fi oprit in trafi Related Posts with Thumbnails

3 comentarii:

Poze nunta Adina | 26 octombrie 2011 la 03:36  

Sunt un adevarat pericol public cei ce circula cu cauciucuri de vara pe artere cu polei, gheata sau zapada...

Jocuri Masini | 3 noiembrie 2011 la 20:31  

Chiar au facut bine astia ca au dat legea cu cauciucurile de iarna obligatorii ,in caz ca nu le are ,amenda :)

B Roman | 1 decembrie 2011 la 11:27  

Va fi distractiva avalansa de razii cand va incepe sa ninga

Trimiteți un comentariu

Nu vor fi publicate insulte sau lipsă de respect pentru cititori. Admin-auto!