sâmbătă, 15 august 2009

Top 10 vanzari globale in industria auto

Volkswagen se apropie de lider, Hyundai-Kia urca pe 4
Mult mai repede decat se asteptau analistii pietei auto globale, clasamentul marilor producatori de autovehicule a devenit extrem de instabil si este pe cale sa isi schimbe complet aspectul. Dupa primele sase luni ale anului si inainte ca efectele crizei sa fie inlaturate, Volkswagen se apropie vertiginos de locul 1, in timp ce nume grele, precum Ford, au fost depasite de coreenii de la Hyundai-Kia.

Nu cu mult timp in urma, analizele privind evo­lu­tia ierarhiei vanzarilor de autovehicule (total autoturisme de pasa­geri, comerciale si autoca­mioane) vor­beau deja despre o posibila ras­tur­nare de situatii, compania care era in mi­j­lo­cul calculelor fiind Volkswagen AG. Anul acesta, Martin Winterkorn a­nun­­tase ca target pentru urmatorii ani plasarea pe primul loc mondial, insa criza economica si modul in care unii s-au adaptat noilor conditii de piata au accelerat acest proces.



Daca in anii anteriori diferenta dintre VW si GM sau Toyota era de pe­ste doua milioane de vehicule la nive­lul unui an, respectiv de apro­ximativ 1,5 milioane pe semestru, iata ca cifrele din 2009, publicate de Auto­mo­tive News, scot la iveala o redu­ce­re a diferentei. Astfel, grupul german a vandut cu doar 400.000 de autove­hicule mai putin decat cele doua, iar tendinta este una extrem de favo­ra­bila nemtilor. In plus, Toyota a anun­tat recent o renuntare la tinta de 15% din piata, pe care si-o propu­sese ini­tial, in timp ce GM, care deocamdata contorizeaza si marcile falimentare sau aflate in vanzare, va avea cu certitudine o valoare cu mult mai mica la finele anului. In situatia in care GM va renunta si la operatiunile marcii Opel, negocierile de vanzare fiind in plina desfasurare, GM ar pu­tea fi depasita si de grupul coreean Hyundai-Kia. Acesta din urma are o tendinta similara VW, cu scaderi mult mai mici decat media pietei, ast­fel incat va beneficia de o crestere a cotei de piata in acest an. Nu in ultimul rand, Volkswagen va adauga in por­tofoliul sau si bran­dul Porsche, care ar putea ridica vo­lu­mul van­zarilor grupului cu aproa­pe 100.000 de unitati.

Sursa
Related Posts with Thumbnails

1 comentarii:

Tractari auto | 25 august 2009 la 10:49  

Incet incet se iese din criza. Industria auto va trage dupa ea si celelalte ramuri ale economiei...

Trimiteți un comentariu

Nu vor fi publicate insulte sau lipsă de respect pentru cititori. Admin-auto!