duminică, 21 martie 2010

A inceput Rabla pentru tractoare

Aflat la prima incercare, programul Rabla pentru tractoare a demarat . Astfel, cei care doresc sa scape de tractorul mai vechi si, evident, mai putin eficient, o pot face pentru o reducere de 17.000 lei. Aceasta suma va fi scazuta din pretul unui tractor nou dupa ce proprietarii vor fi predat "rabla" la unul din centrele de colectare.

"La programul «Rabla» pentru tractoare nu participa insa toate REMAT-urile din tara, ci doar acelea care au infrastructura necesara pentru a putea primi si distruge asemenea utilaje. Cei interesati gasesc pe site-ul nostru (www.afm.ro, n.r.) lista cu REMAT-urile care primesc tractoare", a declarat, pentru Mediafax, directorul Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM), Gheorghe Popescu.

Saptamana trecuta, Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, anunta ca sunt 17 producatori si distribuitori de tractoare care s-au inscris deja in program.

Astfel, matematica acestui program prevede ca valoarea primei de casare sa fie de cel mult 17.000 lei, fara ca aceasta sa depaseasca: pentru persoana fizica 50% din pretul de achizitie al tractorului nou sau al masinii agricole autopropulsate noi; pentru persoana juridica 40% din pretul de achizitie, fara TVA, al tractorului nou sau al masinii agricole autopropulsate noi.

Cuantumul primei de casare se scade de catre producatorul validat din pretul afisat al tractorului nou sau al masinii agricole autopropulsate noi, diferenta fiind suportata de catre proprietar din surse financiare proprii, inclusiv credite bancare.

Related Posts with Thumbnails

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu vor fi publicate insulte sau lipsă de respect pentru cititori. Admin-auto!