luni, 31 ianuarie 2011

Totul despre Programul Rabla 2011

Programul "Rabla" 2011 va fi relansat in acest an pe data de 15 februarie, dupa declaratiile Ministrul Mediului, Laszlo Borbely. Afla totul despre editia de anul acesta a Rabla 2011

Suma alocata pentru program in acest an este de 722 de milioane de lei (circa 170 de milioane de euro).

"In jur de 15 februarie pornim din nou programul si pastram aceleasi criterii, nu le schimbam pentru ca a mers foarte bine. Sper ca si anul acesta va fi un program de succes, pentru ca trebuie sa dispara aceste masini mai vechi de 10 ani care polueaza. Statul da bani si, in plus, sprijinim prin aceasta - acum se fabrica numai Euro 5 si Euro 6, sprijinim ca oamenii sa poata sa acceada la o masina noua", a spus Borbely, citat de incont.


Romanii care vor sa-si achizitioneze o masina noua, pot renunta la "rabla" din parcarea, pe care o vor casa, si pentru care vor primi in schimb un tichet in valoare de 3.800 de lei. Acestia  pot cumula pana la trei vouchere pentru a-si cumpara un autoturism nou.

Cel mai probabil vor fi emise circa 190.000 de vouchere.

 Programul Rabla se va desfasura in acest an in doua etape in loc de trei. O treime din bani va fi alocata pentru companiile care se inscriu in program, iar restul va merge catre persoanele fizice.

Tichetele valorice din cadrul programului de Stimulare a Innoirii Parcului Auto National vor putea fi folosite pana la data de 31 ianuarie 2010, in momentul de fata fiind peste 30 de mii de vouchere nefolosite, a anuntat ministrul mediului, Laszlo Borbely, miercuri. De asemenea, programul Rabla va continua si in anul 2011.

Sursa Related Posts with Thumbnails

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu vor fi publicate insulte sau lipsă de respect pentru cititori. Admin-auto!