vineri, 6 februarie 2009

Nemtii prefera Dacia

17,2% dintre nemtii care participa la programul de tip "rabla" si-ar lua, prioritar, un autoturism marca Volkswagen, Dacia, Ford sau Fiat, se arata intr-un studiu Plus, citat de editia online a publicatiei germane "der Spiegel".

Desi Guvernul de la Berlin a lansat, saptamana trecuta, un program de stimulare a achizitiei de automobile, in valoare de 1,5 miliarde de euro, disponibil doar pentru 600.000 de masini, situatia vanzarilor nu pare sa se imbunatateasca.

Programul ofera o prima de mediu de 2.500 de euro tuturor celor care sunt dispusi sa renunte la vechea masina in favoarea uneia noi.

Conditiile impuse de guvernul german sunt ca masina sa aiba minim 9 ani vechime, persoana care doreste o masina noua trebuie sa aiba restul de bani pentru a putea achizitiona una noua, iar pentru a primi cei 2.500 de euro, cel interesat trebuie sa isi cumpere masina dorita in peralabil si sa o caseze pe cea veche.

Potrivit Antena3, casele auto care se ocupa de vanzarea masinilor nemtesti se plang de conditiile stricte ale programului de stimulare.

"Cine nu si-a innoit masina timp de 9 ani nu a facut-o in primul rand pentru ca nu are bani. Decat sa se indatoreze cu peste 20.000 de euro pentru un Volkswagen, se orienteaza catre marci mai ieftine, ca Dacia" a declarat un dealer de Volkswagen, Audi si Mercedes din Freiburg, Baden-Wurtenberg.


Sursa

Related Posts with Thumbnails

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu vor fi publicate insulte sau lipsă de respect pentru cititori. Admin-auto!