joi, 21 aprilie 2011

Stimulentele pentru achizitionarea de modele electrice

Achizitionarea de masini electrice si hibride este incurajata de Guvernul roman prin acordarea de stimulente echivalente a patru tichete Rabla (pentru vehicule electrice) si doua vouchere (la cumpararea unui hibrid). Valoarea stimulentelor este mai mica decat cea anuntata initial.

Aceasta masura a fost aprobata astazi prin adoptarea unei ordonante de urgenta care nu se aplica si in cazul societatilor comerciale.

Astfel, persoanele fizice, unitatile administrativ-teritoriale si institutiile publice care caseaza autovehicule uzate prin intermediul Programului Rabla, vor beneficia de doua tichete valorice pentru achizitionarea unui autovehicul hibride.

Pentru achizitionarea unui autoturism electric se dau patru tichete in valoare de 3.700 euro, si nu 5.000 euro cum se anuntase initial.

Cei care cumpara masini hibride sau electrice, fara a casa un autoturism cu o vechime de minim 10 ani, au parte de o reducere de 10%, dar nu mai mult de 1.800 de euro din pretul de comercializare al autovehiculului hibrid achizitionat si o reducere de 20%, dar nu mai mult de 3.700 de euro, din pretul de vanzare al autovehiculului electric achizitionat.

Editia Rabla 2011 a demarat la data de 20 martie si se desfasoara dupa aceleasi reguli: pentru o masina mai veche de zece ani casata se primeste un voucher in valoare de 3.800 lei. Se pot cumula maxim trei tichete. Incepand cu aceasta editie, si institutiile publice se pot inscrie la programul de innoire a parcului auto national.

Sursa Related Posts with Thumbnails

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu vor fi publicate insulte sau lipsă de respect pentru cititori. Admin-auto!