luni, 1 iunie 2009

General Motors, un simbol in faliment

General Motors Corp., odata un simbol al economiei americane, va depune astazi cererea pentru intrarea in faliment, iar pachetul majoritar de actiuni in noul grup restructurat va fi detinut de contribuabili, a anuntat guvernul Statelor Unite, scrie Bloomberg.

Noul grup va primi 30,1 miliarde dolari ca finantare pentru faliment, din partea guvernului. Trezoreria estimeaza ca nu va mai oferi si alte ajutoare, conform unui comunicat al administratiei Obama.

Guvernul SUA va detine 60% din grup, iar o participatie de 12% va apartine guvernului canadian, care imprumuta 9,5 miliarde dolari grupului.

Cererea pentru intrarea in faliment, considerat imposibil de sefii grupului, anul trecut, marcheaza declinul unei companii care a fost timp de 77 de ani cel mai mare constructor auto mondial si care producea jumatate din masinile cumparate in SUA.

GM a fost afectat grav de costurile ridicate de productie, comparativ cu cele ale concurentei. Grupul a produs masini cu un consum ridicat de carburant, in contextul in care benzina si motorina s-au scumpit. GM a inregistrat pierderi de circa 88 miliarde dolari, din 2004.

Potrivit NewsIn, grupul vrea sa inchida 11 fabrici, insa administratia Obama nu a precizat cati angajati vor fi disponibilizati.



Sursa Related Posts with Thumbnails

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu vor fi publicate insulte sau lipsă de respect pentru cititori. Admin-auto!