sâmbătă, 6 iunie 2009

Lamborghini anunta ca se “inverzeste”

Celebrul producator auto italian Lamborghini anunta ca devine eco, potrivit Telegraph. Initiativa consta intr-o serie de modificari la automobilele sale prin care emisiile de dioxid de carbon vor fi reduse cu 35%, pana in 2015.

Intre timp, construiea unei mari centrale solare la fabrica de automobile din Sant'Agata Bolognese, Italia, va asigura reducerea emisiilor de CO2 din productia vehiculelor Lamborghini cu 20%, pana la sfarsitul anului 2010. Acoperisul centralei fotovoltaice va produce 1,82 megawati de energie verde timp de un an, de la construirea cladirii.

Reprezentantii Lamborghini spun ca programul companiei de reducere a emisiilor a realizat primul pas cu Gallardo LP 560-4. Introdus anul trecut, vehiculul care a suferit cateva modificari asigura o reducere de 18% a emisiilor de CO2.

Prin planurile sale de imbunatatire a combustiei motoarelor, de fabricare a masinilor din materiale mai usoare si de introducere a sistemului ecologic “start/stop”, alaturi de solutii hibride si biocombustibili, producatorul Italian de masini sport spune ca va reduce si mai mult emisiile poluante.


Sursa Related Posts with Thumbnails

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu vor fi publicate insulte sau lipsă de respect pentru cititori. Admin-auto!