luni, 18 mai 2009

Cea mai mica masina din lume: 66 cm latime si 98 cm inaltime

Un britanic a construit cea mai mica masina functionala din lume, pornind de la o masina de jucarie pentru copii numita Postman Pat.

Creatorul celei mai mici masini din lume se numeste Perry Watkins, are 47 de ani, si a reusit sa omologheze ceea ce vedeti in imagini pentru strazile publice.

Britanicul a primit confirmarea oficiala ca masina creata de el, cu dimensiuni de 99 cm inaltime si 66 cm latime, a doborat recordul mondial.

Aceasta este al treilea record doborat de Watkins la categoria "Cea mai mica masina din lume", si a fost inspirat dintr-o cautare pe Internet. "Am cautat ceva potrivit si am dat pe eBay peste aceasta masinuta Postman Pat pentru copii (foto dreapta), la un comerciant din Scotia", spune el.

"Nu era functionala, dar pentru mine n-a contat, caci nu voiam decat caroseria din fibra de sticla", mai povesteste Watkins.

Timp de 7 luni, el a lucrat la masina, ranforsand caroseria cu un cadru de otel si urcand-o pe sasiul unui cvadriciclu. A adaugat un motor de 150 cc, si toate elementele necesare unei masini de strada: oglinzi, stergatoare, faruri, indicatoare, ba chiar si tevi de esapament sportive (doar de design).

Cand a iesit prima oara la volanul minusculei masini pe strada, reactia publicului a fost de surpriza si neincredere, urmata de rasete, spune britanicul.

Asadar, masina numita de Watkins "The Wind-Up" este, oficial, cel mai mic autoturism legal din lume.

Sursa Related Posts with Thumbnails

1 comentarii:

constructii bucuresti ieftine | 8 martie 2013 la 12:26  

HA! Cat de tare este. A mai fost prezentata si la TopGear una de incapea in lift, dar nu atat de mica...

Trimiteți un comentariu

Nu vor fi publicate insulte sau lipsă de respect pentru cititori. Admin-auto!