marți, 26 mai 2009

Volkswagen şi BYD - parteneriat pentru vehicule hibride şi electrice

Volkswagen a anunţat astăzi că analizează posibilitatea intrării într-un parteneriat cu producătorul chinez BYD ("Build Your Dreams") pentru a construi automobile cu propulsie hibridă şi electrică.

În cadrul parteneriatului, constructorul auto BYD, totodată unul dintre cei mai mari producători de acumulatori pentru telefoane mobile din lume, va furniza grupului german baterii care au la bază tehnologia cu ioni de litiu pe care a dezvoltat-o pentru autovehicule cu propulsie electrică şi mixtă.

Compania chineză discută şi cu Ford şi alţi constructori de automobile europeni în vederea încheierii de parteneriate asemănătoare, au declarat surse apropiate negocierilor.

Anul trecut, o firmă aparţinând omului de afaceri american Warren Buffett a investit 230 de milioane de dolari în BYD, atrasă de tehnologia dezvoltată de aceasta, care conferă un consum de combustibil eficient. Compania din China a lansat, deja, pe piaţă o maşină electrică.

La rândul său, VW a trimis scrisori de intenţie grupurilor japoneze Sanyo şi Toshiba pentru furnizarea de baterii cu ioni de litiu.

Acumulatorii produşi în China sunt, în general, de două ori mai ieftini decât cei din Japonia sau statele dezvoltate din Vest.

Sursa Related Posts with Thumbnails

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu vor fi publicate insulte sau lipsă de respect pentru cititori. Admin-auto!