luni, 18 mai 2009

Numerele bucureştenilor, mai bogate cu o cifră

Plăcuţele de înmatriculare ale maşinilor înscrise în Capitală vor avea trei cifre din această vară.

Asta din cauză că tot mai mulţi bucureşteni îşi cumpără autovehicule, iar poliţiştii vor epuiza, până cel târziu în luna iulie, toate combinaţiile de câte două cifre pentru plăcuţele de înmatriculare. În prezent, în Bucureşti sunt înmatriculate aproximativ 1.250.000 de autovehicule, numărul acestora fiind în creştere. „În maximum două luni se va trece la sistemul de trei cifre”, a precizat, ieri, chestorul Marian Tutilescu, şeful Direcţiei Permise Auto din cadrul Ministerului de Interne.

Tot ieri, autorităţile au atras atenţia asupra fraudelor care au loc la susţinerea examenului pentru obţinerea carnetului de conducere, menţionând că examinatorii de la proba practică vor fi verificaţi pe trasee. „A fost înfiinţat un serviciu de control care va verifica atât dosarele de examinare la nivel naţional, cât şi corectitudinea examinatorilor la traseu”, a punctat Tutilescu. Mai mult, în viitorul apropiat, proba de traseu ar putea fi susţinută pe maşinile Direcţiei Permise, care vor fi dotate cu camere de filmat şi în interior, şi în exterior.

Pe de altă parte, potrivit statisticilor Direcţiei Permise, rata de promovabilitate la examenul teoretic la nivel naţional a scăzut cu mai bine de 6%, după ce a fost introdusă testarea pe calculator a candidaţilor. Excepţie fac viitorii şoferi din Bucureşti, unde rata de promovabilitate a crescut cu peste 16 procente.

Sursa Related Posts with Thumbnails

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Nu vor fi publicate insulte sau lipsă de respect pentru cititori. Admin-auto!